Onze nieuwe productie STORM gaat op 19 maart in première in Chassé Theater Breda, gevolgd door een landelijke tournee. STORM is een unieke samenwerking tussen Calliope Tsoupaki, een componist die durft te denken vanuit beweging en choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, die vorm geven aan klank. Vitale emoties en ordening, dans en muziek ontmoeten elkaar […]STORM vanaf 19 maart op tournee09/03/2022
The Greenhouse Dances in de Volkskrant20/07/2021

Over LeineRoebana

LeineRoebana, het dansgezelschap geleid door choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana, is al meer dan 25 jaar toonaangevend in de Nederlandse danswereld en daarbuiten. Het gezelschap staat bekend om het opwindende fysieke dansidioom en de centrale rol van muziek in het werk. Voorstellingen met live uitgevoerde muziek, voor grote- en middenzaal en bijzondere locaties, verrassen met bijzondere vervlechtingen van hedendaagse dans, tekst en de meest uiteenlopende muzikale klankkleuren. Van gamelan tot oude muziek, van dance tot hedendaagse muziek en altijd uitgevoerd door topmusici. Voorstellingen die helpen de vragen van onze tijd transparant en ervaarbaar te maken.

LeineRoebana werkt altijd samen met dansers, zangers, musici, componisten, schrijvers, ontwerpers en instellingen van topkwaliteit uit binnen- en buitenland. Het gezelschap heeft meerdere prijzen gewonnen zowel nationaal als internationaal.

Voorstellingen

STORM

SEIZOEN 21-22

The Greenhouse Dances

SEIZOEN 20-21

De dans-/muziekvoorstelling Solas is als één lang vrolijk en troostrijk gebaar

★★★★★ Volkskrant (over Solas)

Het is fraai te zien hoe gretig de dansers op aangeven van de schurende ritmes de vloer bestormen

★★★★ Volkskrant (over The Greenhouse Dances)

Dansers LeineRoebana stoken boel lekker op

BN De Stem (over The Greenhouse Dances)

Sponsors, subsidiënten en partners

Om de omvangrijke projecten te kunnen realiseren wordt LeineRoebana gesteund door, en werkt ze samen met, verschillende partners, waaronder vrienden, subsidiënten en sponsoren. Lees hier meer over.

Schrijf je hier in voor
onze Nieuwsbrief